+45 44994141 [email protected]

Vask af ægte tæpper

I mere end 60 år har vi hjulpet danskerne til pæne og nyvaskede tæpper. Vi har siden vores opstart i 1958 kontinuerligt arbejdet med at udvikle skånsomme og effektive vaske- og renseteknikker, der tager hensyn til de fine materialer og den unikke forarbejdning af ulden, som netop er kendetegnende for de ægte tæpper.

Sådan udføres vores tæpperens

Tæppebankning
Inden vi begynder selve tæppevasken, sørger vi for at banke tæppet omhyggeligt, da det er af stor betydning for vaskens kvalitet og tæppets levetid, at sand, støv og løse partikler fjernes fra tæppet inden vask. Sand kan eksempelvis ikke vaskes ud af et tæppe, da knuderne i det våde tæppe er spændte og holder på sandet. En konsekvens er, at tæppet ikke vaskes ordentligt rent, og at sandkorn ikke fjernes. Sandkornene vil efterfølgende slide tæppet nedefra, og dette vil gå ud over tæppets levetid, som i værste fald reduceres betragteligt.

Pletbehandling
Pletter forbehandles inden tæppevask. Står vi med et tæppe, som ikke alene er snavset, men også fyldt med pletter, hører pletfjerning ligeledes med til et grundigt forarbejde, som vi udfører inden den egentlige tæpperens eller tæppevask sættes i gang. Med vores særlige teknikker, specialsæber og store viden på området, kan vi være glade for, at vi i langt de fleste tilfælde kan fjerne pletterne eller reducere dem så meget, at resultatet bliver pænt.

Vasken
Tæppevask fordrer helt særlige vaskekar, som er specialfremstillede til formålet og udviklet her i virksomheden. Det samme gælder vores særlige sæbe, som har et nøje  tilpasset lanolin-indhold, således at ulden ikke affedtes under rengøringen, men bevarer sine smudsafvisende egenskaber, den særlige glans og karakteristiske slidstyrke, der gør ægte tæpper nærmest uopslidelige, hvis de får den rette pleje og vedligeholdelse.

Efter forbehandlingen af tæppet foretages den egentlige vask. Efter tæppet har svømmet rundt i vaskekar på over tusind liter, udfører vi hovedvasken, der foregår fladt på gulv. Behandlingen af et tæppe er altid tilpasset tæppets type. Sidst men ikke mindst, eftervaskes, skylles og presses tæppet i Europas største specialanlæg for vask af tæpper.

Tørring
Efter vask hænger vi det våde tæppe til tørre i vores tørrerum, hvor det får lov til at hænge 7 – 8 timer. I tørrerummet har vi en temperatur, der sørger for, at eventuelle støvmider eller møl ikke kan overleve i tæppet. Til slut inspiceres tæppet og eventuelle pletter efterbehandles, og tæppet vaskes igen, hvis der er behov for det. Dette sker uden yderligere omkostninger.

Reparation

M.O.T. kan tilbyde professionel reparation af ægte tæpper i vores egen reparationsafdeling. Vi kan klare reparation af frynser og kanter til en fornuftig pris. Vi kan også tage hånd om større reparationer og restauration af ægte tæpper som huller og skader efter mølangreb.

Møl-imprægnering

Ingen støvmider eller møl overlever i tæppet efter vores tæpperens. Men hvis man døjer med møl, kan det være fornuftigt til at mølimprægneret tæppet, så tæppet er sikret mod fremtidige mølangreb. Vi vasker et stof ind i tæppet og varmefikserer det, så møl ikke har lyst til at bo i tæppet.

Mølimprægnering

Ingen støvmider eller møl overlever i tæppet efter vores tæpperens. Men hvis man døjer med møl, kan det være fornuftigt til at mølimprægneret tæppet, så tæppet er sikret mod fremtidige mølangreb. Vi vasker et stof ind i tæppet og varmefikserer det, så møl ikke har lyst til at bo i tæppet.

Samarbejds-partnere

Samarbejdspartnere