Loading...

Vask og rens af ægte tæpper

Med 60 års erfaring i vask og rens af ægte tæpper har Møbel- og Tæpperenseriet landets største erfaring omkring vask og rensning af ægte tæpper.

Siden vores opstart i 1958 har vi kontinuerligt arbejdet med at udvikle skånsomme og effektive vaske- og renseteknikker, der tager hensyn til de fine materialer og den unikke forarbejdning af ulden, som netop er kendetegnende for de ægte tæpper.

Hvorfor vælge en tæppevask?

Ægte tæpper skal vaskes rigtigt – ikke blot rengøres overfladisk. En decideret vask er den mest skånsomme og effektive metode, som fjerner pletter og snavs samtidig med, at den stimulerer ulden i tæppet og bevarer uldens naturlige lanolinindhold.

Tæppevask af uldne tæpper fordrer helt særlige vaskekar, som er specialfremstillede til formålet og udviklet her i virksomheden. Det samme gælder vores særlige sæbe, som har et nøje tilpasset lanolin-indhold, således at ulden ikke affedtes men bevarer sine smudsafvisende egenskaber, den særlige glans og karakteristiske slidstyrke, der gør ægte tæpper nærmest uopslidelige, hvis de får den rette pleje og vedligeholdelse.

Den kvalitet og behandling vi udfører, i vores håndtering og vask af ægte tæpper og andre afpassede tæpper kan ikke sammenlignes med andre tæpperenserier i Danmark.

Er det så ikke dyrt, tænker du? Nej, vi kan netop på grund af vores erfaring, specialudviklede vaskeanlæg og volume tilbyde priser, som er yderst attraktive.

Priseksempel: Ægte tæppe 130 x 200 kr. 736,00 incl. moms, afhentning og levering.
Prisen er inkl. forsikringsgaranti.

Hvordan udføres vores tæppevask?

Inden vi begynder selve tæppevasken, sørger vi for at banke tæppet omhyggeligt og grundigt, da det er af stor betydning for vaskens kvalitet og tæppets levetid, at sand, støv og løse partikler fjernes fra tæppet inden vask. Sand kan eksempelvis ikke vaskes ud af et tæppe, da knuderne i det våde tæppe er spændte og holder på sandet. En konsekvens er, at tæppet ikke vaskes ordentligt rent, og at sandkorn ikke fjernes. Sandkornene vil efterfølgende slide tæppet nedefra, og dette vil gå ud over tæppets levetid, som i værste fald reduceres betragteligt.

Desværre oplever vi ofte, at tæpperne først kommer til vask, når der forekommer deciderede pletter eller skader på overfladen – også selvom tæppet længe har været snavset. Med vores særlige teknikker og specialudviklede sæber har vi gode muligheder for at behandle og fjerne selv genstridige pletter efter fx urin, opkast og kaffe, men må undertiden give op, da vi ikke kan komme disse pletter til livs uden at forvolde skade på tæppet.

Har du haft vandskade, kan det have forårsaget farveudløb i tæppet. Gennem mange år har vi også på dette område udviklet vores egne teknikker og kan med vores særlige ekspertise glæde os over en høj succesrate i forhold til at udbedre og helt fjerne sådanne skader.

Efter forbehandlingen af tæppet foretages den egentlige vask. Tæppet forvaskes i vaskekar, vaskes derefter fladt på gulv for derefter at blive eftervasket og udskyllet og presset i Europas største specialanlæg for vask og skylning af tæpper.

Når tæppet er færdigvasket er en grundig tørring ved temperaturer over 55 grader essentielt, da man herved sikrer, at støvmider og eventuelle møl ikke kan overleve i tæppet.

Slutteligt inspiceres tæppet og evt. pletter efterbehandledes, og tæppet vaskes igen, hvis der er behov for det. Dette sker uden yderligere omkostninger.

Kontakt os