+45 44994141 [email protected]

Tæppevask af løse tæpper

Hvorfor?

Hvorfor vælge en tæppevask?

En omgang tæppevask er ganske enkelt vedligeholdelse af tæppet. Tæpper skal vaskes rigtigt – ikke blot rengøres overfladisk.

En decideret vask er den mest skånsomme og effektive metode, som fjerner pletter og snavs og giver tæppet glans og dybde i farverne igen.

Før vask, banker vi tæppet i specialfremstillede maskiner, så løse partikler såsom støv, jord og sand ikke fortsat ligger og slider i tæppet.

Den kvalitet og behandling vi udfører i vores håndtering og vask af ægte tæpper og andre afpassede tæpper, kan ikke sammenlignes med andre tæpperenserier i Danmark.

Vores tæppevask

Tæppebankning
Inden vi begynder selve tæppevasken, sørger vi for at banke tæppet omhyggeligt, da det er af stor betydning for vaskens kvalitet og tæppets levetid, at sand, støv og løse partikler fjernes fra tæppet inden vask. Sand kan eksempelvis ikke vaskes ud af et tæppe, da knuderne i det våde tæppe er spændte og holder på sandet. En konsekvens er, at tæppet ikke vaskes ordentligt rent, og at sandkorn ikke fjernes. Sandkornene vil efterfølgende slide tæppet nedefra, og dette vil gå ud over tæppets levetid, som i værste fald reduceres betragteligt.

Pletbehandling
Desværre oplever vi ofte, at tæpperne først kommer til vask, når der forekommer deciderede pletter eller skader på overfladen – også selvom tæppet længe har været snavset. Med vores ærlige teknikker og specialudviklede sæber har vi gode muligheder for at behandle og fjerne selv genstridige pletter efter for eksempel urin, opkast og kaffe, men må undertiden give op, da vi ikke kan komme disse pletter til livs uden at forvolde skade på tæppet.

Vasken
Tæppevask fordrer helt særlige vaskekar, som er specialfremstillede til formålet og udviklet her i virksomheden. Det samme gælder vores særlige sæbe, som har et nøje tilpasset lanolin-indhold, således at ulden ikke affedtes under rengøringen, men bevarer sine smudsafvisende egenskaber, den særlige glans og karakteristiske slidstyrke, der gør ægte tæpper nærmest uopslidelige, hvis de får den rette pleje og vedligeholdelse.

Efter forbehandlingen af tæppet foretages den egentlige vask. Efter tæppet har svømmet rundt i vaskekar på over tusind liter, udfører vi hovedvasken, der foregår fladt på gulv. Behandlingen af et tæppe er altid tilpasset tæppets type. Sidst men ikke mindst, eftervaskes, skylles og presses tæppet i Europas største specialanlæg for vask af tæpper.

Tørring
Efter vask hænger vi det våde tæppe til tørre i vores tørrerum, hvor det får lov til at hænge 7 – 8 timer. I tørrerummet har vi en temperatur, der sørger for, at eventuelle støvmider eller møl ikke kan overleve i tæppet.

Til slut inspiceres tæppet og eventuelle pletter efterbehandles, og tæppet vaskes igen, hvis der er behov for det. Dette sker uden yderligere omkostninger.

Den kvalitet og behandling vi udfører i vores håndtering og vask af ægte tæpper og andre afpassede tæpper, kan ikke sammenlignes med andre tæpperenserier i Danmark. Er det så ikke dyrt, tænker du? Nej, vi kan netop på grund af vores erfaring, specialudviklede vaskeanlæg og volumen, tilbyde priser, som er rimelige.

Imprægnering

Vi kan tilbyde imprægnering af tæpper efter vask. En imprægnering gør tæppet mindre sårbart over for pletter og smuds. Tæppet holder så dermed rent i længere tid. Vi anbefaler imprægnering på fladvævede tæpper og sisal tæpper, da imprægnering virker særligt godt på denne type tæppe.

Nyt tæppeunderlag

Et underlag sikrer, at tæppet ikke glider rundt på gulvet, så tæppet ikke slides uens, og så man ikke risikerer at falde i tæppet. En fordel ved et godte tæppeunderlag er også, at tæppet er nemmere at støvsuge, og at tæppet er blødere at træde på. Vi sælger kvalitetsunderlag til en fornuftig pris.

Samarbejds-partnere

Samarbejdspartnere