Loading...

Når tæpper er kunst

Der findes næppe nogen form for udsmykning, der kan komplementere et rum så smukt og effektfuldt som et tæppe. Gennem de sidste 60 år, har vi oparbejdet stor viden og erfaring i, hvordan vi bedst muligt behandler og vedligeholder ægte tæpper og tekstiler udført af skandinaviske tæppekunstnere.

Her ses altertæppet i Roskilde Domkirke, som er vævet af tæppekunstneren Anna Thommesen. Dette tæppe har vi flere gange haft til behandling.

Tæpper er heldigvis blevet mere almindelige i de danske kirker. Det gælder såvel væg-til-væg tæpper som afpassede tæpper, der er sande kunstværker i fantastiske farver, mønstre og materialer.

Disse tæpper gavner på mange måder akustikken og øger komforten i forbindelse med ophold i kirkerummet. Tæpperne kræver naturligvis kontinuerlig vedligeholdelse, og vi har i tidens løb behandlet mange kirke-tekstiler og andre tæpper designet eller udført af danske kunstnere og designere som Vibeke Klint, Puk Lippmann, Kåre Klint, Mogens Koch, Kim Naver med flere.

Tæpper i offentlige institutioner

Smukke og effektfulde tekstiler og tæpper forekommer ligeledes ofte i offentlige institutioner – eksempelvis på Christiansborg. Der er ofte tale om kostbare kunstværker, der er designet af toneangivende designere og kunstnere. Det er med andre ord værker, der kræver vedligeholdelse – særligt da de jo også har en funktion og ligger på gulvet, hvor de naturligvis slides som årene går.

tæpper-er-kunstPå billederne ses vask af Puk Lippmanns tæppet, fremstillet på bestilling til Christiansborg.

Hjælp til vedligeholdelse af tekstilkunst og kunsttæpper

Som landets førende ekspert inden for tæpperens, vask, imprægnering, reparation og vedligeholdelse, er du altid velkommen til at kontakte Møbel- og Tæpperenseriet for gode råd og vejledning omkring et specifikt emne. Vi deler gerne vores viden og erfaring med dig, og vi er altid parate til at give dig et uforpligtende tilbud på alle former for vedligeholdelse og reparation

 

Kort videodokumentar om et af Puk Lipmanns projekter

Kontakt os